Euroregion Pomoraví: Hejtmanka Dolního Rakouska se setkala s vedením EUPO

V úterý 13. června 2023 přijala hejtmanka země Dolní Rakousko Johanna Mikl-Leitner na svém úřadě v St. Pöltenu delegaci Euroregionu Pomoraví, vedenou předsedou Správní rady a náměstkem hejtmana Jihomoravského kraje Jana Zámečníka.

Schůzka proběhla v rámci jednání o podpoře pro projekt “Save water”, který se chystá pro aktuální výzvu Programu Interreg Rakousko-ČR. Paní Mikl-Leitner vyjádřila spokojenost s aktivitami Euroregionu Pomoraví směrem k partnerským dolnorakouským obcím a věří v efektivní a vzájemně prospěšnou přeshraniční spolupráci. Předseda Správní rady EUPO J. Zámečník ubezpečil hejtmanku, že Jihomoravský kraj má zájem rozvíjet přátelské vztahy se sousedním regionem a je připraven aktivně využít všechny nástroje Programu Interreg v oblasti regionálního rozvoje, změn klimatu a to zejména ve Fondu malých projektů, kde Euroregion Pomoraví bude sekretariátem pro projekty v cestovním ruchu a kultuře.