Přeskočit na obsah

Sdružení obcí Vysočiny: Pozvánka na diskusní setkání REGIONÁLNÍ FÓRUM PODPORY INVESTIC DO BYDLENÍ SFPI 24.09.

    SDRUŽENÍ OBCÍ VYSOČINY zve na diskusní setkání REGIONÁLNÍ FÓRUM PODPORY INVESTIC DO BYDLENÍ SFPI, které se bude konat v Jihlavě v úterý 24. 9. 2024 od 10:00 hodin v zasedací místnosti místnost B 3.16, Krajského úřadu Kraje Vysočina.

    Akce je realizovaná Regionálním centrem podpory investic do bydlení SFPI, které působí přímo v Jihlavě na Sdružení obcí Vysočiny.

    Záštitu nad akcí převzala Hana Hajnová náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina a také Ministerstvo pro místní rozvoj.

    Využijte jedinečnou příležitost informovat se o možnostech financování a poradenské podpory SFPI zejména pro projekty dostupného nájemního bydlení. Setkání měst a obcí z regionu nabídne výměnu zkušeností z praxe a možnost dialogu starostů, zástupců investičních odborů, představitelů dalších veřejných a privátních investorů s odborníky na dotační a úvěrové financování nebo projektanty, architekty a dalšími zástupci sítě expertů SFPI.

    ℹ️ Podrobné informace a registrace ➡️https://www.obecon.cz/…

    Regionální centra pro podporu investic do bydlení (dále jen “Regionální centra”) jsou jedním z klíčových nástrojů pro podporu rozvoje dostupného a energeticky udržitelného nájemního bydlení. Tato centra mají za úkol poskytovat komplexní konzultační, informační a edukační služby obcím a neziskovým organizacím v České republice. Cílem je rozšíření a zlepšení bytového fondu, podpora infrastruktury dostupného nájemního bydlení a zvyšování kapacit obcí v této oblasti. Regionální centra jsou součástí aktivit Národního plánu obnovy, spadají pod komponentu 2.10 (Dostupné bydlení), odpovědnost za realizaci spadá pod Státní fond podpory investic.

    Jedno z center pro rozvoj investic do bydlení vzniklo na území Pardubického kraje a Kraje Vysočina, ve spolupráci Regionální rozvojové agentury Pardubického kraje a Sdružení obcí Vysočiny.
    Hlavním zaměřením Regionálního centra v Kraji Vysočina je podpora rozvoje dostupného nájemního bydlení v regionu. Centrum slouží jako klíčový zdroj informací a poradenské podpory pro obce, města a kraj. Starostové, kteří plánují realizovat projekty v oblasti bydlení, se tak mohou obrátit na zástupce Regionálního centra, kteří jim pomohou s přípravou projektových záměrů.
    Sdružení obcí Vysočiny před otevřením Regionálního centra mapovalo absorpční kapacitu u největších obcí v regionu.

    Více zde: https://www.obcevysociny.cz/regionalni-centrum-sfpi/