Přeskočit na obsah

Euroregion Pomoraví: První Regionální monitorovací výbor Fondu malých projektů proběhl v Břeclavi

    Dne 11. 9. 2024 se na jižní Moravě v Břeclavi uskutečnilo 1. řádné jednání Regionálního monitorovacího výboru Fondu malých projektů Interreg Rakousko – Česko na období 2021+ pro projekty people-to-people a kultura a cestovní ruch.

    Na tomto důležitém zasedání byli přítomni zástupci Řídícího orgánu programu Interreg, Ministerstva pro místní rozvoj ČR, všech relevantních krajů ČR a spolkových zemí Rakouska i příhraničních Euroregionů, jakož i zástupci Správců FMP (tj. Jihočeská Silva Nortica a Euroregion Pomoraví).

    Přítomní hlasující členové projednali a následně odsouhlasili 17 projektů typu people-to-people a 4 projekty pro podporu kultury a cestovního ruchu. Na jednání sekretariát představil návrh budoucího harmonogramu výzev FMP za obě oblasti.

    Uzávěrka příjmu dalších projektů se uskuteční dne 15. 11. 2024. Příští jednání RMV proběhne na území Jihočeského kraje 29. 1. 2025.

    Pro rok 2025 je dohodnuta předběžná uzávěrka projektů na 28. 2. 2025 s tím, že žádosti bude posuzovat RMV pravděpodobně dne 4. 6. 2025 v kraji Vysočina.

    Sledujte web www.euroregion-pomoravi.cz a tam se dozvíte více.