Přeskočit na obsah

EUROREGION ŠUMAVA a EUREGIO EGRENSIS: Projekt na jazykové animace pro základní a mateřské školy “Ahoj – Hallo” byl schválen

    Skvělé zprávy z EUROREGIONU ŠUMAVA a EUREGIA EGRENSIS 🎉🎉🎉, kteří zahajují realizaci česko-bavorského projektu jazykové animace pro mateřské a základní školy “Ahoj – Hallo”, spolufinancovaného z Programu INTERREG Bavorsko-Česko 2021 – 2027🤸🤸‍♂️🤸‍♀️

    Základní a mateřské školy na území Plzeňského, Jihočeského a Karlovarského kraje mají možnost zapojit se do jazykového a vzdělávací programu pro děti v mateřských a základních školách v česko-bavorském příhraničí. Cílem programu je rozvíjet jazykové a kulturní dovednosti dětí v obou zemích. Projekt se zaměřuje na seznámení se sousedním jazykem a na další prohloubení počátečních znalostí.

    Školy si mohou dle zájmu a potřeb sami zvolit frekvenci jazykových animačních modulů, od jednorázové ochutnávky, přes flexibilní počet modulů během školního roku až po kontinuální pravidelnou jazykovou animační nabídku po dobu dvou školních let.

    Nabídka pro první stupeň ZŠ bude realizována dle zájmu a potřeby formou pravidelného či nepravidelného kroužku či formou „ochutnávek“ jazykových animací v průběhu vyučování za účasti proškolených jazykových animátorů.

    Nabídka pro školky bude realizována prostřednictvím návštěv jazykových animátorů v zařízení.

    Výhodou je, že školám nevzniknou zapojením se do projektu žádné náklady ani administrativní činnosti.

    🟣Partnery projektu jsou: Bayerischer Jugendring Regensburg, Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem (ZČU Plzeň), EUREGIO Bayerischer Wald-Böhmerwald-Unterer Inn, Euroregion Šumava – jihozápadní Čechy, Regionální sdružení obcí a měst Euregio Egrensis a EUREGIO EGRENSIS Arbeitsgemeinschaft Bayern.

    🟣Organizaci jazykových modulů v základních školách v celém českém programovém území má na starosti Euroregion Šumava-jihozápadní Čechy. V případě Vašeho zájmu nás prosím kontaktujte na email: jana.dirriglova@eurgio.cz.

    🟣Organizaci jazykových modulů v mateřských školkách v celém českém programovém území má na starosti Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem (ZČU Plzeň. V případě Vašeho zájmu nás prosím kontaktujte na email: vagnerova@tandem-org.cz.

    Rádi Vám podáme bližší informace, případně Vás navštívíme.

    Nabídka je kapacitně i časově omezená. V případě Vašeho zájmu neváhejte příslušný euroregion kontaktovat co nejdříve.