Euroregion Krušnohoří: SPORTOVNÍ KOMISE NAVŠTÍVILA KRUŠNOHORSKÝ STADION V AUE

Jednání sportovní komise Euroregionu Krušnohoří se konalo 3.5. 2022 v Aue, přímo v nově rekonstruovaném krušnohorském stadionu.  V současné době se používá hlavně pro fotbalové zápasy a je domovským stadionem FK Erzgebirge Aue a pojme 16 485 lidí. Pro členy komise byla připravena na závěr jednání prohlídka stadionu https://www.fc-erzgebirge.de/startseite/

Komisi zajímaly poté především informace o novém dotačním období programu přeshraniční spolupráce ČR – Sasko 2021+ a fungování Fondu malých projektů, které připravil společný sekretariát v prezentaci. Plánuje se opět uspořádání krušnohorských zimních her pro děti a mládež, které byly realizovány právě prostřednictvím Fondu malých projektů. Jsme velmi rádi, že Sportovní klub Kreissportbund Erzgebirge e.V. uskuteční v tomto roce 12. Přeshraniční a bezbariérové sportovní hry pro seniory v Krušnohorském okrese. Hry byly přesunuty z důvodu pandemie nemoci Covid 19 z roku 2020/2021. Projektovým partnerem je město Vejprty.

Zveme proto všechny příznivce sportu dne 11.5. do města Bad-Schlema, kde se v parku uskuteční 12. ročník her seniorů krušnohorského okresu.