Euregio Egrensis: zasedání Společného prezídia Euregia Egrensis

Na posledním zasedání Společného prezidia EUREGIA EGRENSIS v Karlových Varech se s Rolfem Keilem, zemským radou okresu Vogtlandkreis, rozloučili členové přeshraničního grémia Euregia. Keil, který od roku 2015 zastával funkci zemského rady ve Vogtlandu a od té doby působil také v politickém vedení Euregia, odejde v polovině srpna do důchodu.

Současný společný prezident, zemský rada Roland Grillmeier z Tirschenreuthu, poděkoval Keilovi za jeho nasazení a předal mu dárek. Keil zase zdůraznil nutnost a také úspěšnost přeshraniční spolupráce v místní oblasti za posledních 30 let. Poděkoval také třem kancelářím EUREGIA EGRENSIS, jejichž zaměstnanci nepřetržitě a spolehlivě dohlíželi na každodenní činnost Euregia.

Členové prezidia na zasedání v Karlových Varech (zprava doleva): Thomas Fügmann (zemský rada okresu Saale-Orla), Peter Berek (zemský rada okresu Wunsiedel i.F. a prezident pracovního sdružení Bavorsko), Roland Grillmeier, Steffen Zenner (primátor města Plauen), Rolf Keil, Andreas Stark (radní Erzgebirgskreis), František Čurka (starosta Halže a prezident pracovního sdružení Čechy), Eva Döhla (primátorka města Hof), Harald Ehm (jednatel pracovního sdružení Bavorsko), Lubomír Kovář (jednatel pracovního sdružení Čechy), Steffen Schönicke (jednatel pracovního sdružení Sasko/Durynsko).